AXL-AVOND

HOT 70’s Flashback

Het Beste ooit gemaakt!

Achtergrond
share close
MAANDAG 20:00 21:00
DINSDAG 20:00 21:00
WOENSDAG 20:00 21:00
DONDERDAG 20:00 21:00
VRIJDAG 20:00 21:00
ZATERDAG 20:00 21:00

De zeventige jaren waren een tijd van **optimisme, idealisme en crisis**. In het begin van de jaren 70 stond het decennium bol van het idealisme en optimisme. Jongeren namen afstand van de waarden waarvoor oudere generaties hadden gestreden. Ze creëerden hun eigen cultuur en keerden zich tegen conventionele zuilen en vooral tegen de oude elites met hun idealen en pragmatisme. De opstandige en idealistische jongeren, de hippies, droomden van een bezitloze samenleving en een economie waarin alles gedeeld werd.

De kleurrijke jaren 70 waren een periode waarin het optimisme en idealisme sterk leefden. De kleuren oranje, bruin, paars en groen prevaleren in de foto’s uit die tijd. Deze kleuren waren een uiting van het optimisme dat jongeren hadden. Ze wilden afstand nemen van de waarden waarvoor oudere generaties hadden gestreden en creëerden hun eigen cultuur. De jaren 70 waren ook een tijd van verandering op andere gebieden, zoals woonerven, media, muziek, vrije tijd, sport, werk, kinderen, inspraak en besluitvorming, man-vrouwverhoudingen en mode.

Het is interessant om te weten dat zowel “de jaren zeventig” als “de zeventiger jaren” correct zijn. In de twintigste eeuw werd “de zeventiger jaren” echter afgekeurd als een germanisme, een te letterlijke vertaling van het Duitse “die siebziger Jahre.” Tegenwoordig zijn beide termen ingeburgerd. Dus je kunt gerust beide varianten gebruiken!


Rate it
0%